Vremenska napoved

Opozorilo

Predvsem na Primorskem je velika požarna ogroženost v naravi.

Od danes zvečer do torka zjutraj je predvsem na Primorskem povečana verjetnost za nastanek močnejših neviht z nalivi, sunki vetra, ni izključena tudi toča.

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Pozno popoldne in zvečer bo predvsem na zahodu naraščala verjetnost za plohe in nevihte. Jutri bo dokaj sončno, nastala bo še kakšna nevihta.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer in ponoči bo spremenljivo oblačno, v večjem delu države bodo možne nevihte, bolj verjetne bodo na zahodu. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19 °C.

Jutri bo deloma sončno, predvsem na Primorskem bo dopoldne lahko več zmerne oblačnosti. Še bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30 °C.

OBETI

V sredo in v četrtek bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. V četrtek popoldne in zvečer bodo na zahodu začele nastajati nevihte, ki se bodo v noči na petek razširile nad večji del države.

VREMENSKA SLIKA

Prek srednje Evrope in Alp se pomika oslabljena hladna fronta z višinskim valom hladnega zraka, ki bo v večernem času vplivala tudi na vreme v Sloveniji.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Zvečer in ponoči bo na območju severnega Jadrana ter v alpskem svetu povečana verjetnost za nastanek neviht.

Jutri bo dokaj sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. V alpskem svetu Furlanije-Julijske krajine ter avstrijske Koroške je možna še kakšna nevihta.

Vir: ARSO

Vremenska napoved v sliki

Vir: ARSO

Napoved 5 dni

Pon
31 °C
15 °C
Tor
30 °C
18 °C
Sre
32 °C
17 °C
Čet
34 °C
19 °C
Pet
26 °C
19 °C
Vir: ARSO

Pogosto ogledani kraji

Ljubljana
Maribor
Koper
Kranj
Novo mesto
Ptuj