Vremenska napoved

Objavi na Facebooku Deli na Twitterju Objavi na Google Plus Natisni stran
Nedelja, 7.2.2016 ob 14h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo pretežno oblačno. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji se bodo pojavljale rahle padavine, največ jih bo v Posočju. Meja sneženja bo med 900 in 1300 m nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 5, drugod od 7 do 13 stopinj C.

Jutri bo oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo. Meja sneženja bo med 1200 in 1500, v Zgornjesavski dolini na okrog 1000 m nad morjem. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 11, najvišje dnevne od 5 do 13 stopinj C.

OBETI

V torek bo pretežno oblačno. Zjutraj bo večinoma suho, čez dan pa se bodo predvsem v zahodnih krajih spet pričele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne krepile in se razširile proti osrednji Sloveniji. Še bo pihal jugozahodnik. V noči na sredo bodo padavine zajele vso Slovenijo. V sredo popoldne bodo od zahoda ponehale, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 600 m.

VREMENSKA SLIKA

Nad zahodno Evropo je obsežen in globok ciklon z vremensko fronto, ki se iznad zahodne pomika proti srednji Evropi. Z močnim jugozahodnikom priteka k nam topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo občasno v krajih vzhodno od nas. V Furlaniji-Julijski Krajini ter na območju Istre in Kvarnerja ter Gorskega Kotarja bodo občasno manjše padavine padavine. Ob Jadranu bo pihal jugo.

Jutri bo pretežno oblačno, predvsem v krajih zahodno in južno od nas bo občasno deževalo. Drugod bo padavin malo. Ob Jadranu bo še pihal jugo.


Vremenska napoved za Slovenijo Državne meteorološke službe RS. Napoved za Slovenijo in sosednje pokrajine, vremenska slika in obeti za prihodnje dni. Izdana so tudi morebitna vremenska opozorila.