Vremenska napoved

Objavi na Facebooku Deli na Twitterju Objavi na Google Plus Natisni stran
Petek, 17.1.2020 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči se bo povsod pooblačilo. Jutri se bodo padavine od zahoda širile proti vzhodu, marsikje bo dež prešel v sneg.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo povsod pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem do 5 °C.

V soboto bo oblačno. Dopoldne se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki se bodo čez dan postopno širile proti vzhodu. Po nižinah bo sprva deloma deževalo deloma snežilo, popoldne ali zvečer pa večinoma snežilo. Na Primorskem bo popoldne zapihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C.

OBETI

V nedeljo bo sprva oblačno, ponekod na vzhodu bo lahko še rahlo snežilo. Čez dan se bo od zahoda začelo jasniti. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, zlasti na severovzhodu pa veter severnih smeri. V ponedeljek bo večinoma oblačno in vetrovno. V torek bo deloma jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

VREMENSKA SLIKA

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo počasi slabi. Hladna fronta se čez zahodno Evropo pomika proti Alpam. Od vzhoda priteka k nam v nižjih zračnih plasteh bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V soboto bo oblačno. Padavine, ki bodo zjutraj še v sosednjih krajih Italije, se bodo širile proti vzhodu. Ob Jadranu bo deževalo, drugod po nižinah sprva večinoma deževalo, popoldne in zvečer pa večinoma snežilo. Popoldne bo ob severnem Jadranu zapihala šibka do zmerna burja.


Vremenska napoved za Slovenijo Državne meteorološke službe RS. Napoved za Slovenijo in sosednje pokrajine, vremenska slika in obeti za prihodnje dni. Izdana so tudi morebitna vremenska opozorila.