Vremenska napoved

Objavi na Facebooku Deli na Twitterju Objavi na Google Plus Natisni stran
Sobota, 20. september 2014, ob 8. uri

Napoved za Slovenijo

Danes bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno. Krajevne plohe in nevihte se bodo dopoldne pojavljale večinoma v zahodnih in južnih krajih, proti poldnevu pa postopno tudi v osrednjih. Proti vzhodu bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno in tudi tam bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Ponekod bo še pihal jugozahodnik.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, deloma nevihte.

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, v severovzhodni Sloveniji in na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 19 do 24, v vzhodnih krajih danes do 26 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine

Dopoldne bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Drugod bo precej jasno. Popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte nastajale v večjem delu sosednjih pokrajin. Pihal bo jugozahodnik. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine.

Vremenska slika

Iznad Rusije sega vse do Skandinavije, srednje in jugovzhodne Evrope območje visokega zračnega tlaka. Ciklon se zadržuje zahodno od Španije in Francije. Od zahoda doteka nad naše kraje nekoliko toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

Obeti

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Proti večeru se bo dež okrepil. Hladneje bo, meja sneženja se bo zvečer spustila pod 2000 m. Dež bo ponehal v noči na torek. V torek bo sončno, popoldne bodo posamezne plohe.


Vremenska napoved za Slovenijo Državne meteorološke službe RS. Napoved za Slovenijo in sosednje pokrajine, vremenska slika in obeti za prihodnje dni. Izdana so tudi morebitna vremenska opozorila.